Suomi tarjoaa paljon tekemistä opiskelijalle ja vaikka hintataso Suomessa voikin olla monen opiskelijan budjetille melko korkea, löytyy jokaiselle kukkarolle sopivaa tekemistä varmasti. Tervetuloa vesikansa.fi sivustolle. Tällä sivustolla käsittelemme kaikkea opiskeluun ja opiskelijoihin liittyviä asioita.

Lappiin matkailemaan

Suomi on pinta-alaltaan kohtuullisen suuri maa ja näin ollen myös luonto vaihtelee paljon alueittain. Metsien, järvien ja soiden lisäksi kenties suurimman vaikutuksen niin suomalaisiin kuin myös ulkomaisiin opiskelijoihin tekee lappi upeine maisemineen. Vapaana juoksentelevat porot ja upeat tunturit ja lapin erämaa ovat näkemisenarvoisia jokaisena vuodenaikana. Syksyllä ruska-maisemat houkuttelevat vaeltamaan ja talvi- ja keväthanget mahdollistavat monipuoliset talviurheilun.

Lapin matkailu sopii myös heille, jotka eivät luonto- tai urheilumatkailusta perusta, sillä tarjolla on muutakin. Varsinkin talviloma ja pääsiäisen aikoihin Lapin rinnekeskuksissa after ski tuo innokkaat juhlijat yhteen pitkälle aamuyön pikkutunneille saakka.

Toisaalta lappia parempaa paikkaa hiljentymiseen ja omasta ajasta nauttimiseen ei olekaan. Voit vaeltaa tuntureilla merkittyjä reittejä pitkin ja majoittua jätkäntuvissa matkan varrella. Loppumattomilta tuntuvat joet tarjoavat myös upeat kalastusmahdollisuudet innokkaille kalamiehille ja -naisille.

Suomenlinnaan seikkailemaan

Merkittävä pala Suomen historiaa on helppo löytää Helsingin edustalla olevasta Suomenlinnasta. Nopea lautta yhteys kulkee vartin välein pitkälle iltaan, joten paikanpäälle on helppo päästä. Saarella on helppo uppoutua tunneiksi ihailemaan vanhaa linnoitusta tykkeineen, tunneleineen, muureineen ja vanhoine rakennuksineen. Linnoitus on myös Unescon maailmanperintökohde ja saarella vieraillessa kannattaakin tutustua linnoituksen merkitykseen Suomen historiassa.

Suomenlinna on monelle opiskelijalle myöskin tuttu paikka piknikien järjestämiseen. Kauppatorilta on helppo napata mukaan syötävää ennen lautalle nousua ja saaren monet nurmikot ja kalliot antavat tilaa isommankin porukan piknikille tai romanttisen ympäristön vaikkapa treffeille.

Kansallispeli, pesäpallo

Urheilusta kiinnostuneille kosketuksen suomalaiseen perinne-urheiluun tuo pesäpallo. Maakunnissa suurta suosiota nauttiva kansallispeli on nimestään huolimatta varsin erilainen amerikkalaiseen isoveljeensä verrattuna. Suomalainen pesäpallopeli on nopeatempoinen ja aika vierähtää nopeasti niin peliä seuratessa kuin myös siihen itse osallistuen. Myös monelle suomalaiselle opiskelijalle voi olla mukavaa kouluajan muistojen verestämistä pukea nahkaräpylä käteensä tai yrittää osua painavaan ”tennispalloon” kolmella lyönnillä.

Jääkiekko huumaa

Kaikille suomalaisille kenties rakkain laji on jääkiekko. Sen vaikutukselta ei voi kukaan välttyä, varsinkin maailmanmestaruuskisat ja olympialaiset tuovat jääkiekon jokaisen suomalaisen päivittäiseksi puheenaiheeksi.

Me suomalaiset olemme melko varautuneita, emmekä välttämättä riehaannu monistakaan asioista. Vapun lisäksi kenties suuret jääkiekkovoitot ovat niitä hetkiä, kun koko maa muuttuu luonnettaan eloisammaksi juhlivaksi massaksi ja väenpaljous peittää kauppatorin.

Toki jääkiekkoon pääsee tutustumaan myös itse pelaamalla, mutta isommissa kaupungeissa on mahdollisuus päästä seuraamaan kiekkopelejä paikan päälle. Opiskelijoille on myynnissä opiskelijalippuja, jotka mahdollistavat edullisemman sisäänpääsyn. Nopea laji tempaa helposti mukaansa ja tunnelma jäähalleissa on ehdottomasti lämpötilaansa korkeampi.

Mökkielämää

Suomalaisuuden ydin, mukaan lukien opiskelijoiden, tulee parhaiten esille mökkeillessä. Suurin osa suomalaisista nauttii maaseudulle, mieluiten veden äärelle pakenemista viikonloppuisin. Mökit ovat usein kevyemmin varusteltuja, eivätkä esimerkiksi juokseva vesi tai sähköt ole perusvarusteita monillakaan mökeillä. Sen sijaan kaksi asiaa mökeiltä aina löytyy: sauna ja grilli.

Mökkiviikonloput sauna ja uintireissuineen, sekä lukemattomat grillimakkarat ja saunajuomat kuuluvat myös usein opiskelijoiden viikonloppuihin. Jokainen ulkomainen opiskelija, joka Suomeen eksyy opiskelemaan, ei varmasti ehdi kauaa opinahjossaan olemaan, ennen kuin on saanut ensikosketuksen sauna ja mökkielämään. Monille tämä yksinkertainen ja aluksi perin outo ajanviete osoittautuu juuri siksi ainutlaatuiseksi elämykseksi ja tavaksi löytää ketä ja mitä me suomalaiset oikein olemme.